7 144 души са били евакуирани от четири украински града

...
7 144 души са били евакуирани от четири украински града
Коментари Харесай

Зеленски: Над 7000 души са били евакуирани от украинските градове в петък

7 144 души са били евакуирани от четири украински града в петък, заяви президентът на страната Володимир Зеленски, представен от „ Ройтерс “.

Зеленски упрекна Русия, че отхвърля да разреши на хората да бъдат евакуирани от обсадения Мариупол и уточни, че Украйна ще опита още веднъж да достави храна и медикаменти в града през днешния ден.

Броят на евакуираните жители през вчерашния ден е доста по-нисък от броя на хората, евакуирани предходните два дни. Близо 40 000 души напуснаха редица градове в четвъртък, а в петък евакуираните бяха към 35 000, оповестиха украинските управляващи.

Зеленски уточни, че поданици на Чернигов, Енергодар, Хостомел и Козаровичи са съумели да избягат в петък.

Вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук съобщи, че евакуацията на цивилни от обсадените градове продължава релативно постепенно. Тя уточни, че в петък от тях са били евакуирани 3800 души, съобщи ДПА.
Властите по-рано оповестиха, че обстановката в Мариупол е сериозна, а броят на починалите при обстрела в обсадения от съветските военни град е съвсем 1600.
„ Руските бойци не разрешават да бъде доставена нашата помощ в града и не престават да изтезават нашите хора, в събота ще се опитаме още веднъж да изпратим храна, вода и медикаменти “, съобщи още Зеленски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР