7,1% е безработицата в Европейския съюз, като нивото е най-ниското

...
7,1% е безработицата в Европейския съюз, като нивото е най-ниското
Коментари Харесай

7,1% е безработицата в Европейския съюз

7,1% е безработицата в Европейския съюз, като равнището е най-ниското от 2008 година насам. Младежката безработица в общността също понижава, само че остава относително висока.

Към момента 3 милиона и половина младежи или 16% са отвън пазара на труда. Данните бяха обявени от еврокомисаря по заетостта, обществените въпроси, умения и трудовата подвижност Мариан Тейсен по време на неофициалния съвет на по претовареност, обществена политика, опазване на здравето и потребителски въпроси.

Еврокомисарят регистрира, че стопанската система в цяла Европа още веднъж е в напредък, само че съгласно него в този момент е времето за вложения в хората и тяхната подготовка.
Бисер Петков, министър на труда и обществената политика: Дневният ред на днешното съвещание са включени тематики, които са част от дневния ред в обществената сфера на Европейски Съюз и част от целите на Българското председателство. По-конкретно полемиките ще бъдат съсредоточени към обезпечаване на еднакъв достъп и благоприятни условия за реализация на пазара на труда. Това е първата част от правилата на европейския дирек за обществени права.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР