680 хиляди уреда за топлинно счетоводство techem, монтирани в България,

...
680 хиляди уреда за топлинно счетоводство techem, монтирани в България,
Коментари Харесай

За какво да внимаваме, когато избираме дистанционен водомер за топла вода

680 хиляди уреда за топлинно счетоводство techem, инсталирани в България, от общо 1 милион към този момент са с отдалечено отчитане.

От тях 570 хиляди са разпределителите по радиаторите, които се регистрират от отдалеченост и 90 хиляди са отдалечени водомери за топла вода.

„ Изборът на клиентите е еднопосочен. Те се доверяват на системата за отдалечен доклад “, разяснява Милена Стоянова, шеф на " Техем ".

Тзи развой по замяна на образните уреди с отдалечени за клиентите на " Техем " стартира още през 2009 година

„ Приоритет остава подмяната на водомерите за топла вода, с цел да бъдат изпълнени условията в законодателството. Това може да се случва поетапно при приключване на 10-годишния период за изправна работа на уреда, само че не по-късно от 01.01.2027 година “, разяснява още Стоянова.

В осъществяване на условията, клиентите следва да съветват избора си на отдалечени уреди и водомери за топла вода с топлинния счетоводител, който обслужва постройката. Това ще ги защищити от риска да влагат в нов водомер, закупен от снабдител, който не предлага следващ отдалечен доклад на този апарат.



Цената на водомер за топла вода с отдалечен доклад на techem е 130 лева с включен Данък добавена стойност.

От " Техем " поучават при изследване на пазара и приемане на предложения, клиентите първо да се съветват с компанията топлинен счетоводител, която работи в постройката, с цел да може да бъде обезпечен последващия отдалечен доклад и разработване на сметка. И на второ място да бъдат деликатни при рекламирани цени на уреди. Все по-често се срещат предложения, които не включват всички нужни действия, като да вземем за пример легализиране, монтаж и програмиране на водомерите.

Дистанционните водомери за топла вода и топлинните разпределители вършат безпроблемно прекосяването към месечни сметки за топлофицираните жилища, без изравнителна в края на отчетния интервал.

Топлинното счетоводство към този момент е по-лесно и комфортно. Всички услуги, за които досега потребителите на централно отопление трябваше да търсят топлинния счетоводител, към този момент са налични и онлайн. Чрез новия портал на " Техем ", клиентите на водещата компания за топлинно счетоводство у нас, могат да получават всякаква информация цифрово.

Всеки човек може да ревизира сметката си или графика по отношение на по кое време ще бъде отчетен; да съобщи монтаж на отдалечен водомер и/или разпределител, както и да изиска спомагателен доклад на уредите в парцела си или промяна на сметката.

Ако имате потребност от информация или е належащо да подадете сигнал, също можете да го извършите през портала, който дава опция да наблюдавате статуса на документа и да получите бърз отговор.

Вече даже не се постанова физическо посещаване на отчетник в постройката, както и достъп до уредите.

В над 5000 здания в София, Пловдив, Плевен, Русе и Козлодуй са инсталирани цифрови четци на " Техем ", които „ събират “ данни от отдалечените уреди в парцелите на клиентите и по криптирана връзка ги изпращат в изчислителния център на топлинния счетоводител.

В следствие, данните се разкодират и обработват, с цел да получат клиентите правилни месечни или изравнителни сметки за отопление и вода. При неточност в уреда, четецът алармира непосредствено в офиса на " Техем " и по този начин се подсигурява непрекъснатата изправна работа на уредите.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР