68 души са загинали при трудови злополуки през 2021 година,

...
68 души са загинали при трудови злополуки през 2021 година,
Коментари Харесай

Трудовите злополуки намаляват през миналата година

68 души са починали при трудови злополуки през 2021 година, а общо случаите на работното място през предходната година са 2392 - това оповестиха от Конфедерация на труда " Подкрепа " във връзка Световния ден за сигурност и здраве при работа, който се отбелязва на следващия ден.

Всеки работен ден 9 души претърпяват акцидент на работното място, а на 4 работни дни един служащ в България умира, сигнализират синдикалистите.

През 2021 година най-вече са починалите при трудови злополуки в строителството, сухопътния превоз и търговията.

През предходната година спрямо 2020 година смъртните трудови злополуки са намалели с 21, само че общо случаите на работното място са се нараснали с 83.

Синдикалистите акцентират, че има нарастване на броя на злополуките макар че доста от предприятията понижиха работещите, заради отпуск или съкращения, а някои браншове преустановиха активност в пандемията. Същевременно доста предприятия минаха на понижено работно време, работа от разстояние и др.

Според „ Подкрепа “ насочването на вниманието и финансовия запас от работодателите към ограниченията за попречване на Covid-19, са станали за сметка на ограниченията за обезпечаване на общата сигурност на работното място.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР