68 библиотеки в страната и десетки училища се включват в

...
68 библиотеки в страната и десетки училища се включват в
Коментари Харесай

68 библиотеки в страната се включват в инициативата Походът на книгите

68 библиотеки в страната и десетки учебни заведения се включват в иницативата " Походът на книгите " под надпис " Четем дружно, растем дружно ". Националната акция за поощряване на четенето измежду най-малките стартира от 2-ри април и ще продължи до 23-ти април.

Освен самодейностите на уеб страницата на Асоциация " Българска книга " има справочник за поощряване на ранното детско четене. Световни проучвания потвърждават, че огромна част от естествения разсъдък на индивида се развива до осмата година. За да се разгърне този капацитет, детето от малко би трябвало да е подложено на разнообразни сетивни тласъци, а четенето играе значима роля в отключване на невероятните благоприятни условия на човешкия мозък.

В рамките на самодейността деца от разнообразни градове ще вземат участие в начинания по верижно четене, четене с схващане, изразително четене. Ще четат пред възрастни хора от домовете . Общо в границите на акцията ще се проведат над 600 начинания.

В рамките на похода ще се състои и Международния детски книжовен фестивал от 18-22 април . Фокусът ще е европейската литература за деца и юноши. Десет задгранични създатели са удостоверили присъединяване си във фестивала.

Ще бъде извършена и галерия за българска детска илюстрация . Целта е децата да станат човеци, които четат за наслаждение, тъй като четящият човек е мислещият човек .

Организатори за поредна година са Асоциацията " Българска книга ", в партньорство с Българска библиотечно-информационна асоциация, Министерство на образованието и науката и Столична община.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР