68 апартамента в луксозен комплекс ще бъдат предоставени на оцелелите

...
68 апартамента в луксозен комплекс ще бъдат предоставени на оцелелите
Коментари Харесай

Настаняват в супер лукс оцелелите от "Кулата на ада" в Лондон

68 жилището в първокласен комплекс ще бъдат предоставени на оживелите след пожара в “Гренфел Тауър “ в Лондон, предава “Гардиън “. Всеки един от въпросните жилища е с начална пазарна цена от 1.6 милиона паунда, допълват от изданието.

Комплексът, намиращ се на 1,5 благи (2,5 км) от “Гренфел Тауър “ в квартал Кенсингтън, ще отвори вратите си за оживелите през юли и август и те ще заживеят там за непрекъснато.

Жилищата, които са закупени от Корпорацията на Лондон и ще се причислят към нейния обществен жилищен фонд, са част от квотата жилища, които се строят за потърпевшите.

От компанията, която дава отговор за градежа на първокласните жилища, пуснаха изказване, в което разясняват: “Трябва да намерим дом за всеки един от тях, някъде, където ще са покрай своите близки и другари и ще са в сигурност. Ще работим безотказно, до момента в който не се погрижим това да стане. “

Решението първокласните жилища да бъдат предоставени на потърпевшите идва след апели на Джеймс Корбин за реквизирането на сходни резиденции в упоменатия регион.

“Кенсингтън е разграничен на две – южната част е извънредно богата, до момента в който северната, точно където породи пожарът, е много бедна. Трябва да намерим парцели по опция някъде в региона, та даже и да се наложи да ги реквизираме и да ги дадем на потърпевшите, “ изясни той.

Запознати със случая разясняват, че се прави всичко допустимо хората да бъдат настанени оптимално бързо, като не се пестят нито финансиране за обзавеждане на всички планувани за настаняване жилища, нито ангажиране на повече личен състав, който да форсира довършителната работа по тях.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР