68 абсолвенти от специалност Фармация“ и от първия випуск на

...
68 абсолвенти от специалност Фармация“ и от първия випуск на
Коментари Харесай

Дипломира се Випуск 2023 на Факултета по фармация към МУ-Варна

68 абитуриенти от компетентност " Фармация “ и от първия випуск на магистърската стратегия " Трансфер на технологии и нововъведения във фармацията “ към Факултета по фармация се дипломираха на тържествена гала, състояла се в събота във Фестивален и конгресен център – Варна. Първенец на Випуск 2023 е магистър-фармацевт Надежда Нефедова, която приключи с цялостно отличие компетентност " Фармация “ и бе удостоена с премията " Златен Гален “.

Ректорът на МУ-Варна проф. доктор Светослав Георгиев поздрави абитуриентите с думите: " С полагането на Галеновата клетва през днешния ден Вие се задължавате да упражнявате добросъвестно фармацевтичната специалност и да работите в интерес на здравето и живота на хората. Усъвършенствайте и надграждайте своите умения всекидневно. Стремете се към високи стандарти. Отстоявайте себе си и в никакъв случай не се отхвърляйте от правото си да вземате решения съгласно личните си правила “.

От името на дипломантите първенецът на випуска се обърна към академичното управление и преподавателите с думите: " Благодарим Ви за напъните, поддръжката, мотивацията и всеотдайността. Искрено имам вяра, че всеки един от нас с труд и твърдоглавие ще успее да се осъществя професионално и ще бъде значима част от гилдията “.

Отличниците от компетентност " Фармация “ получиха парична премия от Ректора.  Първенецът на випуска бе почетен с премия от кмета на Община Варна господин Благомир Коцев и с плакет от Българския фармацевтичен съюз. Сред премиите за абитуриентите бяха документи за освобождение от членски импорт за една година, дарове от Българския фармацевтичен съюз и от Районна фармацевтична гилдия - Варна.

На тържественото събитие Деканът на Факултета по фармация проф. доктор Петко Маринов връчи почетни оценки за принос в развиването на Факултета и за високи достижения в образованието на студенти, специализанти и докторанти. С плакети бяха удостоени проф. Бистра Калчева от Катедра " Биохимия, молекулна медицина и нутригеномика “, проф. Добри Иванов от Катедра " Биология “ и проф. Любомир Македонски от Катедра " Химия “.

Абсолвентите от Випуск 2023 връчиха и премията " Любим учител “. С нея бяха отличени доцент Илиян Колев от Катедра " Фармацевтична химия “  и гл. ас. Иво  Куманов от Катедра " Организация и стопанска система на фармацията “. Магистър-фармацевтите Цвета Стоева и Елина Андонова получиха приз от Студентски съвет към МУ-Варна за дейна студентска активност за интервала 2018 – 2023 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР