68-а бригада Специални сили отстъпва на колегите си в НАТО

...
68-а бригада Специални сили отстъпва на колегите си в НАТО
Коментари Харесай

Ден на военния парашутист

68-а бригада " Специални сили " отстъпва на сътрудниците си в НАТО по качество на персоналните защитни средства и уредите за нощно виждане. Затова съгласно опциите на Министерство на защитата страната ще търси способи за обезпечаване на ново съоръжение за елитното поделение. Това заяви в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов по време на честването на Деня на парашутиста и празник на Специалните сили.

Пловдив

68-а бригада има потребност от коли, информационна техника и персонални защитни средства, съобщи командирът бригаден военачалник Явор Матеев. Той заяви, че от началото на 2018-а година бригадата ще бъде оборудвана с нови парашути вид " летящо крило " и нова техника и снаряжение на международно равнище.
Бригаден военачалник Явор Матеев – пълководец на 68-а бригада " Специални сили ":
" Също се надявам, че през последните години ще се заделят средства в бюджета и от нашия българския бюджет също да съумяваме по огромно количество въоръжение и снаряжение да получаваме. "
След състезанията за нови командоси тази година в бригадата към този момент работят 45 нови военнослужещи. Това е втори банкет като предходната година са назначени други 30 души. Заместник-началникът на защитата - вицеадмирал Емил Евтимов, подсети, че през последната година подразделението интензивно взе участие взаимно със профилираните полицейски сили по защита на границата.
Вицеадмирал Емил Ефтимов - заместник-началник на защитата:
" Засилено беше присъединяване и подготовката за дежурство за силите за отговор на Алианса, като започнаха нови задачи и интервенции на Балканите. "
Отделянето на Специалните сили като независимо формирование с обособен бюджет в Българската войска е една от най-големите структурни промени в последните години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР