68,9% от анкетираните подкрепят тезата, че България трябва да запази

...
68,9% от анкетираните подкрепят тезата, че България трябва да запази
Коментари Харесай

68.9% от българите одобряват твърдата позиция спрямо Северна Македония

68,9% от интервюираните поддържат тезата, че България би трябвало да резервира твърдата си позиция по отношение на районен съд Македония. Това демонстрират данните от изследване на „ Галъп “.

„ 68,9% от респондентите поддържат тезата, че България би трябвало да резервира твърдата си позиция по отношение на присъединението на Република Северна Македония в Европейски Съюз “.

„ Малко над една пета са на противоположното мнение – България да промени позицията си към по-мека “, декларират от „ Галъп “, добавяйки, че съвсем аналогични данни бяха регистрирани и през лятото на предходната година.

„ Това демонстрира, че основна смяна в настройките по тази тематика по-скоро няма, а обзорът обратно в годините демонстрира даже признаци на „ сгъстяване “ на публичното мнение у нас “, декларират от организацията.

От „ Галъп “ също по този начин регистрират, че за последните две години от ден на ден българи слагат като значимо изискване за приемането на РСМ в Европейски Съюз осъществяването на Договора за другарство и добросъседство, подписан от министър председателите на двете страни на 1 август 2017 година

Данните са от самостоятелната изследователска стратегия на „ Галъп интернешънъл болкан “, надлежно телефонен сондаж измежду 800 души, извършен през февруари 2022 година, телефонен сондаж, извършен през юни 2021 година измежду 890 души.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР