678 водачи са санкционирани от полицейски служители за неправилно спиране

...
678 водачи са санкционирани от полицейски служители за неправилно спиране
Коментари Харесай

Близо 700 глоби за неправилно паркиране за декември

678 водачи са глобени от полицейски чиновници за погрешно прекъсване и паркиране през месец декември. При осъществените инспекции са открити 333, които не спазвали преимущество, знаци и сигнали, 100 водачи, които са управлявали техническо неизправно моторно транспортно средство, а 252 са били с нередовни пътни документи.

17 са засечените неправоспособни водачи в последния месец на годината, които макар липса на удостоверение за ръководство са карали. За неизползване на обезоасителен колан или каска са глобени 91 водачи, 14 са употребили мобилен телефон до момента в който карат, без да употребяват устройство „ свободни ръце ".

По време на инспекциите били открити 34 водачи, които били без наложителна застраховка „ Гражданска отговорност ". През декември двама са отказали да бъдат тествани с техническо средство. С алкохол зад кормилото са засечени по петима с централизация от 0,5- 0,8 промила, двама от 0, 8 - 1,2 промила и 15 с централизация на алкохол над 1,2 промила.

В последния месец на 2018 година краткотрайно са отнети 117 свидетелства за ръководство на моторни транспортни средства. 81 от тях са били отнети от водачи, които ръководят с наложено наказване „ санкция ", незаплатена в периода за непринудено възнаграждение. Временно са спрени от придвижване 46 пътни транспортни средства- за това, че нямат наложителна застраховка „ Гражданска отговорност ", поради притежатели, които са позволили или дали мпс на лидер с централизация на 0,5 промила алкохол, за ръководство на мпс с наложено наказване „ санкция " незаплатено в периода на непринудено заплащане.

Прекратена през декември е регистрацията на 35 пътни транспортни средства - 22 са на притежател, който ръководи без да е дееспособен, или лишен от правото да ръководи.

В 13 от случаите е прекъсната регистрацията на притежатели, които ръководят с централизация над 0,5 промила, който е използвал наркотични субстанции или аналози, както и при отвод да му бъде осъществена инспекция с техническо средство или други проби за разбор.

През декември са регистрирани 57 пътно транспортни катастрофи, тежките са 7. Загинал е един, ранени са седем души.

Установени са 2117 нарушавания на скоростните режими. 1816 от нарушаванията са били на водачи, които са се движили със скорост до 30 км/ час над оптимално разрешената. 201 са водачите, които са нарушили режимите на скоростта сред 31 и 40 км/ час над позволената. 69 са глобени за придвижване по пътен сектор със скорост от 41 до 50 км/ час над оптимално допустимата. 31 са засечени да се карат с над 50/км час над разрешената. /Агенция Кросс
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР