67 са потвърдените случаи на коронавирус в България, т.е. още

...
67 са потвърдените случаи на коронавирус в България, т.е. още
Коментари Харесай

67 потвърдено болни от коронавирус в България, предложения за ТИР-овете, идващи от чужбина

67 са доказаните случаи на ковид в България, т.е. още 5 нови. Това съобщи началникът на спешния щаб за ковид генерал-майор Венцислав Мутафчийски.
Сподели с твоите другари
Има и рекомендация повече от двама души да не се събират на едно място . Генерал Мутафчийски изясни, че щабът се е свързал с редица компании, които подготвят храна. Повечето кетъринг компании разполагат с технологии да се подготвя добра храна и тя да устоя по няколко месеца в ледник, което е положително решение, счита ръководителят на спешния щаб. Той съобщи, че поради непрекъснатото затваряне на граници следва да се мисли за време, в което ще е по-трудно да се снабдявам със артикули от първа нужда.
Мутафчийски беше безапелационен, е главен акцент е и обезпечаването на транспортни коридори за хранителни артикули и артикули за действие на стопанската система. Предстои по-добра общоевропейска регулация, добави генералът.
Специално за водачи на ТИР-ове, идващи от рискови дестинации, щабът предлага няколко разновидността за деяние. Първи вид - водачът повече не пътува, влиза под 14-дневна карантина. Втори вид - водачът потегля още веднъж до 12 - 24 часа, като през това време той е в безспорна обществена изолираност до началото на пътуването. Тръгва единствено в случай че няма никакви признаци на болест. А за непознати ТИР-ове - не по-късно от 12 часове да напущат България.
Припомняме, че от през вчерашния ден, 16 март, българи, връщащи се от всички изброени нагоре страни, наложително би трябвало да минават 14-дневна карантина и носят наказателна отговорност, в случай че не я съблюдават – 3 години затвор и от 1000 до 10 000 лв. санкция. От 0:00 час на 18 март България стопира да пуска на българско пространство жители на Испания, Италия, Франция, Германия, Нидерландия, Швейцария, Англия и Северна Ирландия, както и на Китай, Иран, Корея, Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка. Изключение за тези страни са жители с непрекъснато дълго престояване в България или членове на фамилиите им. А дневно в България влизат по към 40 000 души, съгласно началника на спешния щаб.
Няма медицински служащи под домашна карантина, те са на работните си места, добави Мутафчийски.
Вижте още: " Как се лекува ковид - описанието на началника на инфекциозната клиника на ВМА "
" Коронавирусът провокира от ден на ден ограничавания в Европа, в това число прекъсване на църквата "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР