67 подписа са положени под предложения от Възраждане и подкрепен

...
67 подписа са положени под предложения от Възраждане и подкрепен
Коментари Харесай

Костадинов: И ИТН подкрепиха вота на недоверие към служебния кабинет на ГЕРБ и ДПС

67 подписа са положени под оферти от " Възраждане " и подсилен от Българска социалистическа партия и " ИТН " избор на съмнение към служебния кабинет. Това съобщи в коридорите на Народното събрание водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. Той обоснова и претекстовете за вота.

" Два са претекстовете за този избор. Първият е невижданата политическа интервенция в работата на служебното държавно управление. Служебното държавно управление, както е известно, би трябвало да бъде равно отдалечно от всяка една политическа мощ, с цел да можем да имаме вяра, че ще организира почтени и транспарантни избори. Видяхме какво се случи безусловно седмица след назначението на служебния кабинет. Само с едно изявление на Бойко Борисов беше препоръчан за промяна министъра на външните работи. За нас това значи груба интервенция в работата на служебния кабинет и това държавно управление би трябвало да подаде оставка, като бъде назначен нов кабинет. "

" След минути внасяме вота на недоверието. Имаме учредения за този избор, макар тълкувателно решение на Конституционния съд от 1996 година. Който се съмнява, че имаме право да нвесем избор на съмнение, да сезира Конституционен съд ", добави той.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР