67% от студентите по медицина в страната биха се включили

...
67% от студентите по медицина в страната биха се включили
Коментари Харесай

Историята на Диян: Какво е да си доброволец на първа линия

67% от студентите по медицина в страната биха се присъединили непринудено в битката против Ковид-19. Това демонстрира изследване, което бъдещите лекари направиха между тях след апела на здравния министър да оказват помощ на изнемогващите лекари.

"През пролетта цялата пандемия беше по-сюрреалистична, към момента осъзнавахме какво се случва. Сега лекарите са доста изморени, те са на прага на силите си, а пациентите не стопират да идват. Пандемията влиза в една серпантина, която се изкачва ", показа пред Bulgaria ON AIR студентът по медицина Диян Ганев, който за повторно непринудено влиза във ВМА, с цел да се бори с Ковид-19.

Основната причина, с цел да бъде доброволец, е това, че би трябвало да се помогне на системата.

"Болниците ще би трябвало да откриват по 200 кревати, което значи, че би трябвало да има хора, които да ги обслужват ", уточни студентът.

Според него главният проблем е обвързван с фрагментите и това, че доста хора имат потребност от помощ.

"Много от моите сътрудници имат опит като помощници на сестри. Tе, като се изключи че учат за лекари, могат да се включат в тази тенденция. Ние можем да помогнем с амбулаторен аспект - да му вземем PCR тест, можем да участваме в организацията в амбулаториите ", добави Ганев.

По думите му хората там са напрегнати и се усещат уплашени.

"Липсва организация, която да направи по този начин, че по-лесно да се включваме в битката против ковид и да се учим на медицина. Имаме отдалечено образование, което не е задоволително положително ", разяснява още студентът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР