67-годишната хасковлийка Станка Стоянова е загинала при инцидент в турския

...
67-годишната хасковлийка Станка Стоянова е загинала при инцидент в турския
Коментари Харесай

Българска туристка загина в Кушадасъ

67-годишната хасковлийка Станка Стоянова е починала при случай в турския курорт Кушадасъ, където е била на фамилна отмора предходната седмица.

Злополуката е станала във вторник. Стоянова е била част от огромна група туристи, натоварени в претъпкано и необезопасено влакче, което трябвало да ги върне от плажа, в хотела, в който били настанени, заяви Haskovo.info.

По описа на нейни близки, дамата е паднала в придвижване, когато лидерът на влакчето е влезнал с огромна скорост в един от завоите. При рухването тя е получила два кръвоизлива в мозъка. Първа помощ са и оказали, живеещи в прилежащи къщи. По-късно пристигнала кола за спешна помощ, която откарала дамата в болница, където тя била оперирана.

Въпреки напъните на лекарите, Станка Стоянова е умряла. Близките на хасковлийката поискали подпомагане от управата на хотела, където били отседнали, само че такава на процедура им била отказана. Те потърсили помощ от консулството в Истанбул, откъдето ги свързали с жена, която знае български език. Тя им помогнала при връзката с лекарите в болничното заведение и по-късно за превозване на тялото в България. Семейството на Станка Стоянова ще заведе дело против управата на хотелския комплекс, ще търси и съдействието на страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР