667 предложения от граждани за ремонт на пътища постъпиха в

...
667 предложения от граждани за ремонт на пътища постъпиха в
Коментари Харесай

667 са предложенията от граждани за ремонт на пътища през 2023 г.

667 оферти от жители за ремонт на пътища постъпиха в Агенция „ Пътна инфраструктура " до 15 октомври т. година Те са част от самодейността на пътната администрация мнението на жителите да бъде взето поради при подготовката на капиталовата стратегия за 2023 година Целта е посредством приемането на противоположна връзка да се усъвършенства процесът на обмисляне на дейностите за планиране, строителство и поддържане на републиканската пътна мрежа за всяка календарна година.

493 от получените сигнали са за сектори в неприятно положение от републиканската пътна мрежа, а 174 се отнасят за общински пътища, чието поддържане не е в пълномощията на АПИ. По-голямата част от предложенията на жителите - 315, са за третокласни пътни прави от републиканската пътна мрежа. 99 сигнала са за второкласни пътища, 69 - за пътища първи клас, а 10 - за автомагистрали.

Сред препоръчаните за главен ремонт пътни сектори е първокласното трасе I-8 Вакарел - Ихтиман, за което сега се приготвя оповестяването на социална поръчка за планиране, а по-късно и за осъществяване на строително-монтажни работи. Друга права, която съгласно жителите би трябвало да се обнови, е Подбалканският път I-6 сред Долни Богров и Пирдоп.

Друга част от правите, препоръчани от жителите, са сектори от второкласните пътища Лом - Козлодуй, Самоков - София, Автомагистрала „ Тракия " - Пловдив. За правата Лом - Козлодуй през тази година са оповестени публични поръчки за разработване на механически планове за главен ремонт на секторите Добри Дол - Козлодуй в област Монтана и Козлодуй - Крушовене в област Враца. Изработването на техническия план е първата и наложителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия план по-късно ще се дефинират съответните строително-монтажни работи, цената и срокът им за осъществяването и ще се пристъпи към избора на реализатори на ремонта и на строителния контрол.

Предложен за ремонт е и път III-301 Козар Белене - Левски, за който сега се организира социална поръчка за избор на реализатор на проектирането на главния ремонт. Гражданите се предложили и ремонт на различен третокласен път в област Плевен - III-3402 Коиловци - Пордим.

Предстои детайлно разглеждане на предложенията и приоритизиране на секторите, с цел да се дефинира кои прави ще бъдат включени в капиталовата стратегия на АПИ за настоящ и главен ремонт през 2023 година, въз основа положението на пътя, аварийността, интензивността на придвижване и районното му значение. ​

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР