66 тома материали по делото с боклука има предоставени на

...
66 тома материали по делото с боклука има предоставени на
Коментари Харесай

Какви ще са мерките за неотклонение по аферата с боклука - ще е ясно по-късно

66 тома материали по делото с боклука има предоставени на съда, съобщи БГНЕС.
Днес съдът би трябвало да реши за ограниченията за неотклонение на шестима души. Защитниците желаеха време да се срещнат с показаните доказателства, като евентуално това ще стане до късния следобяд. След това се чака ограниченията да бъдат гледани по-късно през днешния ден.
Обвиняеми са 10 души по случая с проведената незаконна група за импорт на боклуци, 7 за присъединяване в незаконна група с користна цел и с присъединяване на длъжностни лица. На един от участниците в групата е повдигнато вторично обвиняване за ръководство на рискови боклуци. Спрямо 4-ма се насочи искане за най-тежката мярка задържане под стража. Спрямо 2-ма се желае домакински арест.
Постоянен арест се желае за заместник-министъра на околната среда Красимир Живков, за който прокуратурата твърди, че е имал водеща роля в схемата за противозаконен импорт на рискови и неопасни боклуци и тяхното преработване и депониране. Освен за Живков, прокуратурата желае задържане под стража и за единия от братята Бобокови – Атанас Бобоков и още двама души. Внесено е и искане за " Домашен арест " по отношение на Васил Богданов и Айгюн Еминов. Още през вчерашния ден от прокуратурата оповестиха, че за другия от братята Бобокови - Пламен, мярката за неотклонение ще бъде парична гаранция от 1 млн. лв..
Още: " Прокуратурата разгласи доказателство по аферата с боклука - лист с известни имена и пари "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР