66 на сто от учениците от 5-и до 12-и клас

...
66 на сто от учениците от 5-и до 12-и клас
Коментари Харесай

66 на сто от учениците от 5-и до 12-и клас вече са в клас

66 на 100 от учениците от 5-и до 12-и клас вече са се завърнали в присъствена форма на образование, уточни в Ловеч зам.-министърът на образованието Мария Гайдарова.

Тя посочи, че на този стадий са обезпечени задоволително проби за децата, а министерството е осигурило средства на учебните заведения за справяне с COVID мерки.

Замeстник-министър Гайдарова разясни, че максимален % възпитаници, над 70%, са се завърнали в класните стаи в област Ловеч.

„ Аз бих апелирала родителите да имат доверие на науката и изискванията, които сътворяваме и да попълнят декларациите и да позволен децата в присъствено образование, тъй като нищо не може да замени  класната стая и работата лице в лице, когато желаеме да реализираме качествено обучение ", сподели тя.

Мария  Гайдарова допълни, че проби за проучване на учениците са обезпечени.

„ Пристигат ритмично, имаме нови поръчки. Това, което е в склада в село Лозен, е разпределено, тъй че ние не задържаме проби, раздаваме по график, има и запас ", добави зам.-министърът.

Министерството на образованието и науката е осигурило и средства на учебните заведения за COVID– ограничения, в това число и за тестването на учителите.

„ Ние сме дали в допълнение финансиране на училищат, тъй че те да нямат проблеми във връзка с тестването и спомагателни COVID мерки, които са необходими да подхващат за всяко учебно заведение. Ако някъде има усложнения може да бъдeм осведомени по надлежния метод.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР