66 лица са задържани за срок до 24 часа след

...
66 лица са задържани за срок до 24 часа след
Коментари Харесай

66 са задържани при спецакция във Варненско

66 лица са арестувани за период до 24 часа след извършената профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на закононарушения, свързани с политическите права на жителите, битовата престъпност и запазване на публичния ред във Варненска област.
Криминалистите са намерили и иззели над два кг марихуана, метамфетамин и хероин, немалка сума пари и електронна везна. В хода на осъществените претърсвания са били открити и голям брой описи с имена, персонални данни, както и пликове с пари и пропагандни материали за идните избори, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Специализираната интервенция е извършена през вчерашния ден от чиновници от „ Криминална полиция “, „ Икономическа полиция “ и „ Охранителна полиция “ в ОДМВР Варна, Зонално жандармерийско ръководство, Специализира полицейски сили.

Контролът бе осъществен в разнообразни посоки – престъпна, икономическа престъпност, както и съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата от водачи на моторни транспортни средства. Инспектирани са били заложни къщи, автоморги, автосервизи и депа, питейни и увеселителни заведения, търговски обекти, финансови и кредитни институции.

На територията на Провадия са били построени седем КПП-та.

В рамките на акцията са тествани общо 1 920 жители, 1 601 автомобила, издирени са 6 лица. Съставени са 189 акта и санкции по фиш за определяне на административни нарушени. Задържани са 66 лица за период до 24 часа.

Регистрирани са 19 закононарушения – пет от тях са по член 167 от Наказателен кодекс / по отношение на политическите права на гражданите/, а 11 са разкрити. Образувани са 16 досъдебни и три бързи производства. Съставени са 81 протокола за полицейско предизвестие по чл.64 и член 65 по ЗМВР.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР