66-ия ден на антиправителствени протести сборният пункт на недоволните граждани

...
66-ия ден на антиправителствени протести сборният пункт на недоволните граждани
Коментари Харесай

Ден 66 на антиправителствени протести, каква е ситуацията в София

66-ия ден на антиправителствени митинги сборният пункт на недоволните жители още веднъж бе така наречен "Триъгълник на властта ".

Около 19.00 ч.те започнаха да се събират на площада пред Президентството като малко преди 20.00 ч. блокираха придвижването по бул. "Цар Освободител ", съобщи.

На фасадата на някогашния партиен дом, към този момент публично седалище на Народното събрание, още веднъж бяха прожектирани клипове с изявления на премиера Бойко Борисов и ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщи БГНЕС.

Адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио " заяви, че към момента няма отговор на въпроса за какво основния прокурор Гешев живее в държавната резиденция в Бояна. По този мотив през днешния ден е подал тъжба в Административния съд. Очаква отговор и от Министерския съвет.

В неделя в 18.00 ч. ще бъде оповестена датата на третото "Велико национално въстание ".

"До оня ден бяхме мафия, а през днешния ден Борисов от Кърджали заяви, че е податлив да договаря. Как министър председател ще договаря с мафия? ", попита от трибуната Арман Бабикян.

От трибуната на жълтите павета се изрече и Мариела Ангелова, българка, живееща в Канада. Тя съобщи, че общността отвъд Океана следи протичащото се в България и българите, които имат опит в чужбина са подготвени да оказват помощ за смяната в родината.

Макар и по-малобройни от нормално, протестиращите остават на площада до момента в който не бъдат изпълнени настояванията им, които остават непроменени - оставка на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев.

Обстановката е спокойна. Полицейското наличие е засилено.

Вчера по време на недоволството беше блокиран "Орлов мост ", стигна се до окупация и на публичната телевизия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР