66-годишен мъж загина, а 16 семейства останаха на улицата след

...
66-годишен мъж загина, а 16 семейства останаха на улицата след
Коментари Харесай

16 семейства останаха на улицата след огнения ад

66-годишен мъж почина, а 16 фамилии останаха на улицата след пожар в жилищен блок в Димитровград. Огънят е тръгнал от печка на дърва към 5 часа в четвъртък в постройката в квартал „ Изток ”. Останалите без дом фамилии прекарали нощта при свои близки. Те обаче няма къде да живеят и търсят помощ от общината и страната.

„ Ще окажем подпомагане на потърпевшите. Общината разполага с фондови жилища, в които краткотрайно могат да бъдат настанени някои от фамилиите. Те би трябвало да подадат заявление. Има общински чиновници, които ще им окажат подпомагане. Пострадалите могат да получат и от Агенция „ Социално подкрепяне ”. Има опция и за еднократно обезщетение от общината, посредством заявление до Общинския съвет ”. Това изясни в ефира на Нова телевизия Руси Вълев от отдел " Охрана " в Община Димитровград.

По думите му в този момент следва проучване на изгорялата постройка и да се реши какви ще са характерните ремонтно-възстановителни работи. " Така ще се дефинира какви ще са по-нататъшните дейности във връзка с зданието ", акцентира Вълев. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР