65-годишната Пенка Стефанова от Свищов е лекувала психичноболните си дъщери

...
65-годишната Пенка Стефанова от Свищов е лекувала психичноболните си дъщери
Коментари Харесай

Двете сестри от Свищов били „лекувани“ от майка си с билки

 45  56  83  75  64  37  93  29  102
65-годишната Пенка Стефанова от Свищов е лекувала психичноболните си дъщери с билки. Лековете за Анжела и Стефка тя вземала от баяч от Сливен. Това призна Стефанова в сряда пред кмета на крайдунавския град Генчо Генчев, който персонално посети къщата на ужасите.

 121

„Шокиран съм от неописуемата бедност в жилището. Трите дами живеят в безчовечен условия. Имат ток, готварска печка, тв приемник. Топлят се с електрически нагревател. Светят си с преносима лампа“, показа пред „Труд“ Генчев.

Когато прекрачил прага на дома, заварил на котлона да къкри пилешка чорба. Двете сестри били свити в една от стаите. Били рошави и с дрипави облекла. Едната не промълвила нито дума и изглеждала доста състарена. Другата жена пък се разгневила:
„Защо ни тормозите? Защо по този начин се държите с нас? Какво желаете от нас? Имаме другари и не желаеме да ни виждат в това положение. Аз очаквам да стартира всеки миг работа“.
 131  141  151
Пред градоначалника тя добавила, че живеят със сестра си в София, само че са се прибрали за Коледа. Майка им пък споделила, че преди време ги водила на обзор при психиатър, само че той споделил: „Случаят не е за мен. Не мога да оказа помощ. Заведете ги при национален лечител“. Заради това Пенка Стефанова потърсила билкар.
„Попитах майката имат ли най-малко храна и тя ми отвори мазето си. Избата се оказа заредена с буркани с компоти, печен пипер. Имаше два бидона с кисело зеле и даже едно каче с вино.

Майката посочила пред Генчев дипломите на Анжела. От тях излиза наяве, че е възпитаничка на Стопанската академия в Свищов и даже е приключила магистратура по Застраховане и Социално дело. От дипломата се вижда, че множеството оценки са отлични. Сестра й Стефка пък е приключила Художествената академия в София.
 svistov3  svistov4  svistov2
Какво е довело до фамилната покруса и по какъв начин двете сестри са изпаднали в това психологично разтройство, към момента не е ясно.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР