65-годишна бе осъдена за продажба на дрехи, имитация на оригинални

...
65-годишна бе осъдена за продажба на дрехи, имитация на оригинални
Коментари Харесай

Осъдиха 65-годишна варненка, продавала имитации на дрехи на пазара

65-годишна бе наказана за продажба на облекла, реплика на истински търговски марки. За осъщественото закононарушение срещу интелектуалната благосъстоятелност - по чл.172б, ал.1 от Наказателен кодекс, на подсъдимата беше наложено наказване от 6 месеца " пробация “ при две ограничения – наложителна регистрация по сегашен адрес с честота два пъти седмично, както и  наложителни периодически срещи с пробационни чиновници. Наказанието бе наложено по силата на реализирано в правосъдна зала съглашение. Това ссъобщиха от съда за Varna24.bg  .

На 19 май предходната година, при осъществена инспекция в търговски обект в региона на централния пазар във Варна, стопанисван от компания на подсъдимата, се открива предложение за продажба на мъжки и дамски тениски и фланелки, носещи знаци със запазените марки на общо 10 международно известни търговски компании, без единодушието на притежателите на изключителните права. Според назначената експертиза знаците, сложени върху откритите в магазина на подсъдимата артикули, са сходни с тези на предпазените регистрирани търговски марки, което може да провокира комплициране у потребителите с истинските марки. Общата стойност на инкриминираните артикули е за над 4000 лв..

65-годишната жена е неосъждана. Веществените доказателства – предмет на закононарушението, се лишават в интерес на страната и предават за заличаване. Направените по делото разходи за над 750 лв. са в тежест на подсъдимата. Съдебният акт е финален.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР