65-ата вечер на протеста с искане за оставките на правителството

...
65-ата вечер на протеста с искане за оставките на правителството
Коментари Харесай

65-а вечер на протест в София под мотото Нас не ни е страх

65-ата вечер на митинга с искане за оставките на държавното управление и на основния прокурор още веднъж е под наслов " Нас не ни е боязън ". Под този девиз протичат демонстрациите от 2-ри септември насам след безредиците и острите конфликти с полицията, които се случиха тогава.

Днес протестиращите са много по-малко от предходни дни - не повече от 200 - 300 души.

Към 20.00 часа камионът с озвучителната техника блокира придвижването по бул. " Цар Освободител ".

Протестиращите прожектираха на постройката на някогашния партиен дом фрагменти с фрагменти от телевизионни участия и от изявленията на премиера Бойко Борисов и на водача на " Воля " Веселин Марешки.

Кадрите с присъединяване на Марешки в телевизионно изявление бяха по тематиката за концесията на морски плажове.

Протестиращите гледаха излъчените телевизионни фрагменти с присъединяване на премиера Бойко Борисов и на Веселин Марешки, отправяйки крясъци " Оставка ".

Имаше и фрагменти от телевизионни участия на обществения министър Деница Сачева и на Валери Симеонов.

С недоволни възгласи протестиращите гледаха днешното телевизионно изявление на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. В него тя приказва за митинга и за неговото финансиране.

От спонтанната естрада на митинга един от неговите уредници - юрист Николай Хаджигенов, сподели, че " в понеделник ще бъде импортиран цивилен иск против ръководителя на Народното събрание ".

Той заяви, че се приготвя и трето Велико национално въстание, което евентуално ще бъде оповестено в понеделник.

На площада сме 65 дни, тъй като моралът и истината са с нас, сподели Хаджигенов на събралите се протестиращи към фонтана пред президенството.

Според най-скромните калкулации през вчерашния ден са участвали към 60 хиляди души, сподели още той.

Организаторите оповестиха, че ще заведат цивилен иск против ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, а парите ще отидат за болница ИСУЛ. Мотивът за желае: да видят по какъв начин се потвърждава в съда, че Божков е платил на " Отровното трио " за митингите.

Минути преди 21:30 ч. протестиращите се насочиха на обичайното шествие към Орлов мост.

В съпоставяне с така наречен " Второ велико национално въстание " от през вчерашния ден, полицейското наличие през днешния ден е доста по-малко и в действителност съвсем не се вижда. За разлика от през вчерашния ден протестиращите не са и толкоз прецизно проверявани от органите на властта.

Някои от протестиращите считат, че макар вчерашната огромна проява, митингът се нуждае от още хора, с цел да реализира задачата си за оставката на кабинета и основния прокурор. Други пък са уверени, че няма да се уморят колкото и да се наложи да не престават митингите.

Поредна вечер на митинги в Русе и Варна

И довечера протестиращи в Русе подредиха плакати с претенции за оставки пред Съдебната палата. Те не престават да събират антиправителствена подписка и да подаряват книги на минувачите. Заканват се да продължат протестните си дейности и през идващите два почивни дни.

Макар и по-малко на брой, и довечера протестиращи против държавното управление и основния прокурор се събраха на площад " Анти мафия " във Варна. Някои от недоволните жители се причислиха към митинга за ремонт на Аспаруховия мост в града. Други останаха край палатковия лагер до постройката на Община Варна и обявиха, че ще продължат митинга си, до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР