643 пожарникари и спасители от цялата страна преминаха професионално обучение

...
643 пожарникари и спасители от цялата страна преминаха професионално обучение
Коментари Харесай

Обучиха близо 1 000 курсисти по пожарна безопасност в Монтана

643 пожарникари и спасители от цялата страна минаха професионално образование в 12 типа курсове в Центъра в Монтана през 2017 година От тях 410 са новоназначени стажанти получили в началото професионално образование за пожарникар/спасител.
Останалите чиновници от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” са обучавани в профилирани курсове за преодоляване на познания и умения за осъществяване на избавителни действия при пътно-транспортни катастрофи, при земетресение, наводняване, търсене на хора в усложнени терени при тежки метеорологични условия, избавяне с потребление на алпийски начини, по радиационна, химическа и биологична отбрана.
Над 200 са учениците и студентите придобили познания и умения за реагиране при пожари, бедствия и изключителни обстановки в Центъра, където се подготвяха и чиновници на разнообразни ведомства, организации и компании.
През 2017 година 100 военнослужещи от формированията на Сухопътни войски при Министерството на защитата приключиха курсове за осъществяване на профилирани действия при наводняване, земетресение и произшествия с рискови субстанции. Обученията се провеждоха по взаимна самодейност на управленията на ГДПБЗН и Сухопътни войски за възстановяване на оперативната съгласуемост на реагиращите (пожарникари, спасители и военнослужещи) при бедствия.
През 2018 година в Центъра се възнамерява образование по радиационна отбрана на чиновници от Главна дирекция „ Гранична полиция”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР