64-годишна жена от Източна Румъния е била ужилена от скорпион,

...
64-годишна жена от Източна Румъния е била ужилена от скорпион,
Коментари Харесай

Жена беше ужилена от скорпион, попаднал в банани, които си купила (ВИДЕО)

64-годишна жена от Източна Румъния е била ужилена от скорпион, който по думите ѝ е внесла в дома си дружно с екзотични плодове, които купила от магазин. Според лекарите, които са ѝ приложили лекуване, дамата е вън от заплаха.

Отровният скорпион се е озовал в дома на дамата, най-вероятно прикрит сред банани, които тя купила при започване на месеца от магазин в румънския град Яш. Предполага се, че в продължение на повече от седмица той се е скитал из къщата, до момента в който не я ужилил, когато е била в леглото.

Снимка: Enex

Жената потърсила помощ в болничното заведение за инфекциозни заболявания в Яш, където лекарите ѝ създали незабавна оценка. По думите им ужилването не е било мощно и пациентката е получила профилактично лекуване.

Скорпионът, по-късно разпознат като еквадорски, бил уловен в чаша от родственик на дамата. А магазинът, от който потърпевшата е купила бананите, ще бъде обект на следствие.

Този случай не е първият в Румъния. През ноември 2021 година чиновник на магазин в Северен Букурещ беше жилнат по пръста от скорпион, излязъл от кутия с банани. През май 2021 година пък същото се случи с служащ в супермаркет в Констанца. Наложило се е те да влязат в болница.

Повечето ужилвания от скорпиони изискват лекуване до 48 часа, с цел да се понижи възпалението. Противоотрова се дава единствено в тежки случаи. Скорпионите устоят на ниски температури и могат да оцелеят няколко дни без храна. Това изяснява по какъв начин е допустимо да попаднат в Румъния в кутии с плодове, даже и да са превозени при специфични условия.

Видео> > > ТУК

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР