64-годишна достолепна дама се е опитала да подхвърли 50 лв.

...
64-годишна достолепна дама се е опитала да подхвърли 50 лв.
Коментари Харесай

64-годишна дама метна 50 лева подкуп на катаджии, но може да лежи 10 г. в затвора

64-годишна достолепна дама се е пробвала да подмятна 50 лева на двойка служители на реда от Бургас, които са спрели мъжа ѝ за инспекция. Подхвърлила ги в багажника на полицейския автомобил, разкри кореспондентът на бТВ Десислава Генева.

„ Автомобилът влезе рисково в кръгово кръстовище в град Бургас и преценихме да правим инспекция.. Дръпнахме го до безвредно място. Установи се, че водачът е без брошура, недееспособен, с прекъсната регистрация на автомобила. При осъществената инспекция за алкохол пътничката - брачната половинка му, реши много настоятелно да пристигна при нас. Разпоредихме ѝ да се върне, само че тя беше настоятелна да остави 50 лева в багажника, като искаше да го освободим “, сподели единият от служителите на реда, на които е препоръчан подкуп.

„ Не се притеснихме. Просто си извършихме служебните задължения, както прилича “, прибавя той.

„ Дамата беше арестувана според наредбите на член 304 А от Наказателния кодекс. На място дойде дежурна група, която извърши оглед и иззе банкнотата “, споделя негов сътрудник.

Двамата служители на реда изпълнили служебните си отговорности и задържали дамата, която им предложила 50 лв..
 Законът планува до 10 години отнемане от независимост и до 15 000 лева санкция за такива прегрешения, каза комисар Неделчо Рачев 
Вторият случай на предложение на рушвет, за който Флагман.БГ писа, се е случил в село Камено, където 41-годишен мъж е предложил на служителите на реда рушвет от 175 лева, с цел да избегне инспекция за опиати.

„ Шофьорът е отказал инспекция за наркотични субстанции. Предприети са съответни дейности. И за двата случая са формирани бързи полицейски производства “, сподели пред бТВ началникът на „ Охранителна полиция “ към ОДМВР-Бургас комисар Неделчо Рачев.

Законът планува до 10 години отнемане от независимост и до 15 000 лева санкция за такива прегрешения, сподели още той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР