64-годишен мъж от село Крива бара, област Монтана, получи присъда

...
64-годишен мъж от село Крива бара, област Монтана, получи присъда
Коментари Харесай

15 години затвор за убийството на мъж в село Крива бара

64-годишен мъж от село Крива бара, област Монтана, получи присъда от 15 години затвор за ликвидиране и 5 години за нелегално владеене на оръжие, оповестиха от прокуратурата.

А. Д. постоянно имал пререкания с някогашния си шурей – С.Б., чиято къща се намирала в съседство. За свадите им имало сигнали в полицията, формирани са преписки и досъдебно произвеждане.

На 3 март 2017 година двамата се срещнали пред дома на подсъдимия, като сред тях зародил спор и последвало сбиване. Минаващ с автомобила си очевидец алармирал за случая. В този миг Д. извадил от джоба си револвер, насочил го към С.Б. и създал няколко изстрела. Пострадалият мъж паднал, а подсъдимият се обадил на телефон за незабавни случаи 112, с цел да заяви за случилото се.

Изстрелите били чути и от живеещите в съседство хора. На място пристигнал кварталният служител на реда, на който Д. разказал за случилото се и предал револвера си.

Междувременно потърпевшият С.Б. бил откаран в болничното заведение в гр. Лом, където медицинския екип установил гибелта му. Непосредствената причина за съдбовния излаз е остра вътрешна кръвозагуба, развила се въз основата на пронизващото огнестрелно пострадване с скъсване на белите дробове и сърцето.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР