64 фирми влизат в черния списък на компании, свързани с

...
64 фирми влизат в черния списък на компании, свързани с
Коментари Харесай

Асен Василев: Необходими са извънредни действия, за да не пострада държавата

64 компании влизат в " черния лист " на компании, свързани с Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков, на които бяха наложени наказания по закона " Магнитски ". Какво значи това и до каква степен ще бъдат наранени други частни компании и държавни сдружения - пред Bulgaria ON AIR отговори служебният финансов министър Асен Василев.

Всяка друга компания, която продължи да има финансови връзки с тях, също е допустимо да бъде наранена. Сред тях са и държавни сдружения, които са работили с тези токсични компании.

" Това, което ние вършим в българския лист е да сложим, както споделих, всички съдружници, шефове, т.е. всички, които са били непосредствено свързани, тук дори не приказваме за асоциирани, а за директна връзка – те са се подписвали на еднакъв документ както се споделя, тях ги слагаме в нашия лист, тъй че да ограничим контакта тъкмо с оглед повишаване на този лист ", съобщи министърът на финансите Асен Василев.

Тъй като за първи път глобите, които се постановат, са в подобен мащаб - са нужни и изключителни дейности, с цел да не пострада страната.

" Българската страна все още няма законова рамка, построена по какъв начин работи в тази обстановка, защото резултатът е инфектиран. Ако има сериозен продан с компании в този лист, има късмет и тези компании да попаднат в листата. Това, което ние можем да създадем като държавно управление, без парламент сега, е да предприемем една краткотрайна мярка, с която да ограничим държавните сдружения и структури, най-малко те да не се заразят ", добави още

И добави, че в понеделник или вторник ще има към този момент дефинитивни първични описи.

" Тук обсегът е доста ясно дефиниран, с цел да няма спекулации – става въпрос за съдружници или шефове ", безапелационен е той.

Сред глобените български компании попадат компании за жилищно строителство и хазартни игри, включващи и онлайн залагания.

Исторически видяно, глобените българи заемат 25% от всички, против които е прибавен закона " Магнитски ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР