63% от французите не искат Еманюел Макрон и неговата партия

...
63% от французите не искат Еманюел Макрон и неговата партия
Коментари Харесай

63% от французите не желаят партията на Макрон да спечели парламентарния вот

63% от французите не желаят Еманюел Макрон и неговата партия да завоюват парламентарните избори, сподели допитване от неделя вечерта на организация " Опинионуей " за медиите " Юроп 1 " и " Си нюз ", съобщи Българска телеграфна агенция. Едва 35% от интервюираните споделят, че биха желали определеният за втори президентски мандат Макрон да разполага с болшинство в Народното събрание, което ще му разреши да прокарва политиката си.

Вторият тур на президентските избори във Франция завърши. Еманюел Макрон бе избран отново, само че това не значи, че изборната борба във Франция е свършила. През юни във Франция ще има парламентарни избори и крайнодясната кандидатка за президент Марин Льо Пен и претендентът за президент на радикалната левица Жан-Люк Меланшон, останал на трето място на първия тур на президентския избор, към този момент се готвят за оспорваната конкуренция. Меланшон даже назова тази конкуренция трети тур на изборите и съобщи, че желае да бъде министър председател на Франция. И до момента в който политиците насочват вниманието си към този избор, телевизия Бе Еф Ем Те Ве обобщава най-интересните и любопитни обстоятелства по отношение на резултатите от втория тур на президентските избори.

Окончателните данни от преброяването на гласовете, подадени на втория тур на президентските избори, демонстрират, че Марин Льо Пен, води в над 18 000 общини против малко под 16 000 общини, в които води Макрон. От значение е обаче какъв брой са гласоподавателите в тези общини.

Анонимен гласоподавател от град Верной сюр Сен от 2017 година насам гласоподава на всеки избор за известната френска певица Милен Фармер, без значение за какви избори става дума. Милен Фармер публично в никакъв случай не се е кандидатирала за каквито и да е избори във Франция. Няма и отпечатана публична бюлетина с нейното име. Тази година на втория тур на президентските избори анонимният гласоподавател не изневери на традицията и още веднъж пусна бюлетината с името на френската поп дива, изписано с маркер върху картонче. Тази бюлетина беше регистрирана като недействителна при преброяването. Иначе в градчето Верной сюр Сен с население от 15 000 души победи Макрон. Местните управляващи в този момент се питат дали Милен Фармер, известна със зрелищните си клипове и концерти, ще откликне най-сетне на тази негласна покана на своя обожател и ще се впусне в политиката.

В корсиканското село Алци гласоподавателите са общо 34, само че 33 избраха въобще да не се разкарват до урните на втория тур на президентския избор в неделя. Тогава да гласоподава отиде единствено един гласоподавател и той е предал празен плик, без бюлетина вътре. Резултатът е, че в това село за Макрон и за Льо Пен има нула гласове, самото село влезе в историята с този казус.

А допитване на организация ИФОП за религиозните издания " Кроа " и " Пелрен " пък демонстрира, че 55 от католиците са дали своят вот за Макрон на втория тур, както и 85 % от мюсюлманите във Франция, показва Бе Еф Ем Те Ве.

А в това време няколко депутати от европейски страни поздравиха Макрон за преизбирането му, пародирайки неговата станала известна фотография, на която той е сниман в Марсилия в непринудена поза, седнал на диван, с необятно разгърдена риза. Белгийският вицепремиер Винсент ван Кикенбор направи реплика на фотографията, която постна в обществените мрежи и към нея написа: " Така се печелят избори тези дни ", след което добави усмихнато емотиконче. А финландският народен представител Петри Хорконена сервира най-сърдечните си поздравления към Макрон в обръщение в обществените мрежи, съпроводено също от снимка-пародия на станалата фамозна фотография на президента.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР