63,5 тона хартия за рециклиране събра кампанията Стара хартия за

...
63,5 тона хартия за рециклиране събра кампанията Стара хартия за
Коментари Харесай

Близо 64 тона хартия събра кампанията Стара хартия за нова книга

63,5 тона хартия за преработване събра акцията " Стара хартия за нова книга ". Това заяви за Българска телеграфна агенция Сиана Колибарова - координатор на акцията.Инициативата се организира за шеста поредна година в страната, като за трети път е в Пловдив.


През актуалната година в нея са се присъединили близо 11 370 души. Участниците са избавили от изсичане 868 дървета и са получили 12 870 книги, разясни координаторът. Само в Пловдив децата са предали 13,1 тона остаряла хартия за преработване.

В самодейността през днешния ден се включиха 2 370 деца, та са получили 2 600 нови книжки.

Идеята на акцията е от ден на ден деца от ранна детска възраст да се научат да поставят грижи за природата и да обикнат книгата и четенето, сподели Сиана Колибарова. Регламентът е всяко дете, което благодарение на възрастен съобщи най-малко 5 кг. остаряла хартия за преработване получава нова брошура. Книгите са обезпечени от 12 от най-големите издателства в България. Събитието постоянно е придружено и от музикално театрална стратегия на локални сформира и групи, които се грижат за положителното въодушевление на присъстващите.

С дребни трикове подсказваме за децата по какъв начин да се грижат за природата, в това число и посредством специфичната ековикторина с въпроси за преработването и опазването на околната среда. Тази година литературният знак на акцията е " Хрониките на Нарния ". Искаме да подскажем на децата, че да живееш в чист град и чист свят си има своята цена, заключи координаторът на акцията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР