628 шофьори, пътници и пешеходци са загинали през 2019 година

...
628 шофьори, пътници и пешеходци са загинали през 2019 година
Коментари Харесай

При 628 загинали на пътя през 2019 г. МВР зове да бъдем отговорни

628 водачи, пасажери и пешеходци са починали през 2019 година при пътнотранспортни катастрофи в страната. Отделно са ранени 8499 души при станалите в България общо 7730 произшествия .

Само през ноември месец от Министерство на вътрешните работи регистрират 177 тежки произшествия с 20 починали и 220 ранени . От началото на годината до 14 ноември статистиката регистрира 5100 тежки произшествия с 403 починали и 6368 ранени.

Припомняме, че единствено за последните две седмици станаха няколко тежки произшествия у нас с по няколко починали на място. при преден удар на джип в междуградски рейс на пътя Ботевград-Враца, преди разклона за с. Литаково.

От началото на 2020 година в страната са станали. В тях за девет месеца са починали 337 души, а ранените 5 446.

Участвалите водачи в леки и тежки произшествия със стаж до 1 година са 402, със стаж 1 година са 2 263, с ъс стаж 2 години са 1515, със стаж 3 години са 862, със стаж от 4 години са 605 и забавно е, че при стаж от 5 години броя е 2 159 водачи.
 Под 2% от младите водачи познават добре придвижването по пътищата
Под 2% от младите водачи познават добре придвижването по пътищата

Ще се организира акция за млади водачи, която да усъвършенства техните познания

По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените народи всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни катастрофи. Тази година денят се пада на 15 ноември . Тогава хора от целия свят ще отдадат респект към починалите и ще насочат молебствия за здраве и бързо възобновяване на получилите физически или душевен контузии при пътнотранспортни произшествия.

От Министерство на вътрешните работи приканват да обединим старания в името на живот и всеки от нас да даде своя принос за сигурността на пътя.

Заради изключителната обстановка и невъзможността доста хора да се съберат на едно място, те приканват всеки да уважи починалите в дома си, съгласно метода, по който повелява неговата вяра, и да се замисли за отговорността и държанието си на пътя.
 ИПБ: Дейността на Агенцията за сигурност по пътищата да не е единствено на хартия
ИПБ: Дейността на Агенцията за сигурност по пътищата да не е единствено на хартия

Стратегии и документи са с пожелателен темперамент, сигнализират от Института
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР