62-ото издание на Международния фестивал Мартенски музикални дни“, организиран от

...
62-ото издание на Международния фестивал Мартенски музикални дни“, организиран от
Коментари Харесай

Започва продажбата на билети за 62-ото издание на „Мартенски музикални дни“

62-ото издание на Международния фестивал „ Мартенски музикални дни “, проведен от Община Русе и под патронажа на Министерството на културата, отваря порти за феновете на класическата музика.

Билети за концертите от програмата на фестивала могат към този момент да се закупят на касата на Русенска опера, а за концертите на 17, 18, 19 /11ч./, 20, 21, 23, 24, 25, 29, 30 март, 1 април, 2 април и през онлайн платформата Eventim от 22 февруари.

Тазгодишното издание на МФ „ Мартенски музикални дни “ включва общо 28 събития, от които 7 оркестрови стратегии, 2 оперни спектакъла, 11 ансамблови концерти с присъединяване на именити актьори, ансамбли и оркестри от 9 страни на Европа.

През 2023 година съпътстващите концертната стратегия събития ще са седем. Част от програмата на влиятелния конгрес ще бъдат Майсторският клас на Светлин Русев за учениците от НУИ „ Проф. В. Стоянов “, две изложения – на Юлиян Табаков и Николай Бузов, втората премиера на документалния филм „ Пианото на Шостакович “, премиера на книгата на Лазар Николов „ Разказ за претърпяното “ и музикално-визуалният пърформанс „ Европа в нас “ на продуцентска къща „ Персей “, финансиран от Министерството на културата.

Повече информация за програмата можете да намерите на уеб страницата на Музикален фестивал „ Мартенски музикални дни “: https://marchmusicdays.bg/index.php/bg
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР