62% от домакинствата са затруднени да си плащат енергийните сметки

...
62% от домакинствата са затруднени да си плащат енергийните сметки
Коментари Харесай

62% от домакинствата са затруднени да си плащат енергийните сметки

62% от семействата са затруднени да си заплащат енергийните сметки - за ток, газ, парно, през отоплителния сезон. Това демонстрира изследване на " Тренд ", оповестено от Димитър Ганев на конференция за енергийната беднотия. То е направено между 11 и 18 ноември измежду 1400 български жители.

47% се усещат небогати, а 43 на 100 - не. Ганев разяснява, че бедността се трансформира в поколенческа, колкото по-нагоре във възрастта отивате, толкоз е по-силно чувството за беднотия. 3/4 от лицата над 70 години се афишират за небогати. Половината от хората декларират, че това е поради приходите им, а 1/3 афишират, че е поради инфлацията.

Близо половината от интервюираните декларират, че сред 21 и 30% от приходите им отиват за покриване на сметките. Сравнено с други европейски страни разликата е в пъти, сподели Ганев.

Проблем с заплащането имат също половината от хората, а 44% заявяват, че незадоволително отопляват дома си, поради дефицит на средства. 

80% от интервюираните в огромните градове и хора с високи приходи са декларирали, че биха вложили лични средства в енергийна успеваемост.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР