62-ма млади музиканти от 12 държави ще се включат в

...
62-ма млади музиканти от 12 държави ще се включат в
Коментари Харесай

Млади музиканти от 12 държави ще се включат в международния конкурс Франц Шуберт в Русе

62-ма млади музиканти от 12 страни ще се включат в 11-тото издание на интернационалния конкурс " Франц Шуберт ", който стартира през днешния ден в Русе. 
Тази година за първи път в състезанието " Шуберт " ще се включат музиканти от Канада, Япония, Грузия и Черна гора. Състезателната част има четири категории - пиано, класическо пеене, клавирни дуа за четири ръце и камерна музика, всяка разграничена на три възрастови групи.
През всичките издания на състезанието до момента са минали 890 млади музиканти от 28 страни. Това сподели шефът на Националното учебно заведение по изкуствата " Проф.Веселин Стоянов " Мария Дуканова и добави:Българско национално радио ще пристигна още веднъж да запише третия тур и заключителния концерт и чакаме и от него награди, което е студиен запис в Българско национално радио. Това е доста добра стъпка и добър отзив за нашите участници, защото един първокласен запис им отваря път за кандидатстване на състезания, на висши образователни заведения и по-нататък.   Победителите ще имат и концент в културния дом " Витгенщайн " във Виена идната година.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР