62-ма души достигна броят на загиналите от земетресението в Япония

...
62-ма души достигна броят на загиналите от земетресението в Япония
Коментари Харесай

Над 60 са вече жертвите на земетресението в Япония, 3000 спасители издирват оцелели

62-ма души доближи броят на починалите от земетресението в Япония на Нова година, оповестиха местните  управляващи.

 

Повече от 300 са ранените, 20 от тях са в тежко положение. Над три хиляди спасители не престават издирването на оживели.

 

Метеорологичната прогноза за през днешния ден е неподходяща - чакат се ниски температури и проливни дъждове, които основават заплаха от свлачища.

 

Повече от 57 хиляди души бяха евакуирани от най-засегнатия регион - полуостров Ното. Земетресението със мощ 7,6 по Рихтер беше последвано от серия вторични земетресения, бяха регистрирани над 150, множеството с магнитуд към 3.

 

3000 спасители не престават издирването на оживелите. Армията оказва помощ, с цел да доближат до потърпевшите храна и вода. Само ден след земетресението имаше конфликт на аероплан, който се употребява от бреговата защита, който е трябвало да отиде в помощ на потърпевшите с пътнически аероплан. Загинали са петима от самолета, употребен бреговата защита.  Александър Кочев, който живее в Северна Япония - на към 2000 км от засегнатия район, показа за предаването " Преди всички " по " Хоризонт ": 

 

“Земетресението беше в действителност с магнитуд 7.6, което е много мощно дори и за Япония. Епицентърът е с величина няколко километра 4-5 км, т.е. в 1 точка и на доста плитко. Имаше доста разрушени здания, тъй като в този район има ужасно доста остарели постройки, остарели къщи. Затова има и много доста жертви ”. 

 

Възстановяването на района ще отнеме “поне няколко години ”, уверен е Кочев. Системата за ранно предизвестие в Япония е изпратила предизвестия и в останалите райони на страната. Сигналите за цунами нормално идват “40-50 минути ” преди вълните, тъй че човек има опция да се качи на високо. 

 

Източник БНР

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР