62-годишен мъж загина на място в Пирин, след като беше

...
62-годишен мъж загина на място в Пирин, след като беше
Коментари Харесай

Загиналият в Пирин скиор е карал в необезопасен район

62-годишен мъж почина на място в Пирин, откакто беше покрит от лавина, до момента в който карал ски в необезопасен регион високо в планината. Инцидентът е станал през вчерашния ден край хижа " Яворов " на над 2 000 метра надморска височина.

62-годишният Лъчезар Жегов от Разлог и негов другар се качват през вчерашния ден по обяд да карат ски в Пирин. Въпреки че теренът над хижа " Яворов " е добре прочут на двамата скиори, Зарето (загиналият мъж), както е прочут на локалните, се подхлъзва и повлича след себе си лавина. И умира на място.

Към 13:00 часа получих сигнал от близки на Зарето, че е станал тежък инцидент… Пристигнахме на мястото на случая, установихме, че Зарето е умрял за жалост и стартира превоза към ниската част на планината, сподели Любомир Джолев - шеф на ПСС-Разлог.

Въпреки че зимният сезон завърши, огромна част от локалните хора от региона на Банско и Разлог не престават да карат ски в необезопасените региони високо в планината.

Планината в никакъв случай не би трябвало да се подценява. Сега е хубаво, слънчево време, само че особено на такива извънпистови спускания би трябвало да се има поради ската какъв е и снегът какъв е, споделя още Любомир Джолев - шеф на ПСС-Разлог.

Независимо от опита и познанията, които имаме в планината, изискванията в нея остават непредсказуеми. А най-опасно остава през настоящия сезон, поради високите температури и топенето на снеговете, прибавят още планинските спасители.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР