62-годишен мъж с тежко бъбречно заболяване стана първият човек, получил

...
62-годишен мъж с тежко бъбречно заболяване стана първият човек, получил
Коментари Харесай

62-годишен мъж е с трансплантиран бъбрек не от човек

62-годишен мъж с тежко бъбречно заболяване стана първият човек, получил нов бъбрек от генетично модифицирано прасе, оповестиха лекари от Масачузетската болница в Бостън, предава Ройтерс.

Четиричасовата интервенция, осъществена на 16 март, „ бележи значима стъпка в устрема да се обезпечат органи за пациентите “, се споделя в изказване на болничното заведение.

Пациентът, Ричард Слейман от Масачузетс, се възвръща добре и се чака скоро да бъде изписан, оповестиха от болничното заведение.

„ Формата и структурата на електронната цигара я прави като като горяща ракета, в случай че батерията се повреди “, показват специалисти

Слейман получи трансплантация на човешки бъбрек в същата болница през 2018 година, откакто прекарва седем години на диализа, само че след пет години още веднъж заболява и е подложен на диализа.

Бъбрекът му в този момент е възложен от прасе, чиято генетика е била изменена - отстранени са гени, които биха могли да бъдат нездравословни за човешки реципиент и са добавени избрани човешки гени за възстановяване на съвместимостта.

Предписани са медикаменти за попречване на отхвърлянето на органа на прасето от имунната система на пациента.

Пациентът губи по-голямата част от лицето си, когато инцидентно допира проводник напрегнат от 7200 волта

Операцията бележи прогрес в ксенотрансплантацията – трансплантацията на органи или тъкани от един тип на различен, сподели доктор Робърт Монтгомъри, шеф на Института за трансплантация на Нюйоркския университет.

„ Това поле се доближава към това да се трансформира в различен източник на органи за доста стотици хиляди, страдащи от бъбречна непълнота “, сподели той.

Само в Съединени американски щати над 100 хиляди души чакат орган за трансплантация, като най-търсени са бъбреците.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР