62-годишен мъж от Гара Елин Пелин почина след отказ за

...
62-годишен мъж от Гара Елин Пелин почина след отказ за
Коментари Харесай

62-годишен мъж от Гара Елин Пелин почина след отказ за прием в болница

62-годишен мъж от Гара Елин Пелин умря след отвод за банкет в болница. За случая алармира неговата брачна половинка Илона Александрова в обществените мрежи. Мъжът е бил с открита пневмония и негативен тест за COVID-19.

На 10 септември мъжът ми се разболя, ходихме на фотография, оказа се, че има двустранна пневмония. Закарахме го в " Св. Анна ", откъдето беше върнат, защото е с негативен тест за COVID-19 и споделиха да си го лекуваме у дома, описа дамата.

Междувременно положението на пациента се утежнява.

Започнахме да се обаждаме на тел. 112, само че екипите на Спешна помощ споделяха, че няма къде да го закарат. Това се случи няколко пъти, до момента в който при следващото идване беше настанен в Пета градска болница, сподели Илона.

Мъжът прекарва общо 26 дни в три отделения на лечебното заведение, след което е изписан за домашно лекуване, тъй като по думите на брачната половинка му " няма клинична пътека, по която да го държат ".

Състоянието му обаче продължава да се утежнява и след следващ сигнал на тел. 112 той е откаран с кола за спешна помощ в търсене на болница, в която да бъде приет в болница наново.

Не ме позволиха да се кача в колата за спешна помощ, с цел да отида с тях. По обяд започнах да диря в коя болница е настанен, открихме го в Александровска болница. Докторът там ми изясни, че от " Св. София " са дали обещание да го одобряват при тях, само че даже самият той не знаеше по кое време ще дойдат да го вземат, изясни Илона Александрова.

В 10 ч. вечерта дамата получава известие от брачна половинка си, че той към момента се намира в Спешния център на Александровска болница. Час по-късно той е върнат с кола за спешна помощ пред дома си.

Мъжът ми беше гол, трепереше, плачеше, молеше се за помощ. Лекарката се беше заключила в колата за спешна помощ, започнахме да дърпаме вратата да излезе. Тя беше извикала полиция, пристигнаха четири патрулни коли, описа още дамата.

По-късно здравното лице се съгласява да помогне на мъжа в дома му, обажда се, с цел да повика и втори екип, само че в последна сметка той издъхва.

Искам правдивост. Всичко това се случи пред очите на едно 12-годишно дете. Няма да спра, до момента в който не намеря правдивост и не видя осъдени хора, съобщи опечалената брачна половинка.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, а от Асоциацията на незабавните медици излязоха с позиция, като сервираха съболезнования на фамилията, само че приканиха екипи на Спешна помощ да не бъдат упреквани за гибелта на пациента.

" Виновни има, само че не са незабавните медици, които са обикаляли с близкия ви и са получавали отводи от препълнените лечебни заведения, в които не останаха белодробни отделения и всеобщо се превръщаха в ковидарници " написа във " Facebook " страницата на асоциацията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР