62 340 лева е дало Министерството на отбраната (МО) на

...
62 340 лева е дало Министерството на отбраната (МО) на
Коментари Харесай

Държавата е дала с над 30% по-малко пари на военно-патриотични съюзи тази година

62 340 лв. е дало Министерството на защитата (МО) на военно-патриотични съюзи през 2018 година. Това излиза наяве от съответния проект на МО и е доказано от военния министър Красимир Каракачанов в писмен отговор на заложен му въпрос от парламентарния надзор. От същия отговор излиза наяве, че през предходната година са дадени повече пари – 98 740 лв. .
Справка в проекта за 2018 година демонстрира, че страната е дала 3000 лв. на Съюза на ветераните от войните на България за разработване на " обичаен военно-патриотичен календар ", само че за правене на авиационен календар са отишли едвам 700 лв. . За направа на възпоменателен знак " 25 години от края на задачата на Българската войска под егидата на Организация на обединените нации в Камбоджа " са дадени 4000 лв. , усвоени от СБНСК " 4-ти май " - някогашни сини каски.
10 000 лв. са платени за възстановка на Дравската отбранителна интервенция – от Сдружение " Клуб за исторически въстановки братя по оръжие ". За съпоставяне въстановката на Дойранската интервенция е коствала 6000 лв. .
За създаване на том четвърти от „ История на Сухопътните войски на България “ данъкоплатците заплащат 4200 лв. на Асоциация на Сухопътните войски на България, а за разработване на електронни издания от книжовен конкурс за актуален боен роман „ Новият Йовков “ и боен конкурс за лирика " Димчо Дебелянов “ - 2000 лв., които са платени на Сдружение на дамите военнослужещи.
Парите за военно-патриотични съюзи се дават по следните критерии - социална значителност на активността, успеваемост и резистентност на резултатите, успеваемост на разноските. По отношение на успеваемостта и устойчивостта на резултатите от съответните действия, Каракачанов споделя, че това значи " директно позитивно влияние от осъществяването на дейностите върху необятен кръг лица ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР