62,3% от гражданите не са доволни от работата нито на

...
62,3% от гражданите не са доволни от работата нито на
Коментари Харесай

Мнението за 46-ия парламент: 62,3% не са доволни от работата и на новите, и на старите партии

62,3% от жителите не са удовлетворени от работата нито на новите, така наречени протестни партии, нито на старите политически сили в 46-ия парламент. Това сочи допитване на " Алфа рисърч ", показано в " Референдум " по. Почти поравно са разграничени мненията на хората за това кой се е справил по-добре - старите или новите.

По-отговорно са работили партиите на митинга, считат 15,1% от интервюираните, а съвсем толкоз - 14,6%, имат противоположното мнение и регистрират, че по-отговорната работа са свършили систематичните партии.

29,3% обаче чакат, че новото Народно заседание ще работи по-добре, в случай че в него участва нова политическа групировка , поради настройката за нова партия към министрите Кирил Петков и Асен Василев. Песимисти са 19,8%, които са на противоположното мнение - че това ще утежни ситуацията и различията в Народното събрание. Огромното болшинство от интервюираните обаче не могат да преценяват - по този начин дават отговор 50,9% от участниците в изследването.

Социолозите следят висока сдържаност към работата на партиите в 46-ото Народно събрание. Огромното болшинство споделят незадоволеност от активността на новите (протестни), и на систематичните партии. От трите обсъждани от 46-ото Народно заседание законопроекта актуализацията на бюджета получава най-висока социална поддръжка. Макар и по-ниско, преместването на Бюрото за отбрана на очевидци към Министерство на правораздаването и закриването за профилираните съдилища също срещат публично утвърждение. Цялостните упования към идващия парламент обаче са съществено разколебани, сочи анализът на " Алфа Рисърч ".

Друга наклонност, която се следи от изследването, демонстрира, че болшинството от гласоподавателите декларират подготвеност да поддържат същите партии както и през юли. Всяка от тях търпи и друга степен на оттегляне на симпатизанти, което отваря междина за нови политически планове.

Според данните у хората има тревога за обстановката в идните месеци . В най-голяма степен са терзанията за икономическата обстановка и приходите. Това са 42% от запитаните жители. Всеки трети показва безпокойствие и от невъзможността да се излъчи постоянно държавно управление. Състоянието на здравната система в актуалната вълна от COVID-19 тревожи една четвърт от хората.

 Скрийншот: Българска национална телевизия, Алфа рисърч

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР