61-годишният собственик на скандалната "Дупнишка популярна каса", дупничанинът Георги Близнаков,

...
61-годишният собственик на скандалната "Дупнишка популярна каса", дупничанинът Георги Близнаков,
Коментари Харесай

Шефът на „Дупнишка популярна каса” Георги Близнаков се самоуби

61-годишният притежател на скандалната "Дупнишка известна каса ", дупничанинът Георги Близнаков, се е хвърлил от високите етажи на блок в Благоевград, оповестява Струма.

Това е следващият му опит за самоубийство, който този път приключи със гибелта му.

Близнаков имаше съществени проблеми ръководената от него известна каса. Той и жена му Ивона са подсъдими по три обвинявания, повдигнати им от окръжната прокуратура в Пловдив.

Двамата станаха известни със своята кредитно-спестовна кооперация, с която правиха разнообразни банкови действия, с които са се облагодетелствали с над 5 млн. лева В продължение на пет години – от 15 януари 2010 до 20 януари 2015 година в Дупница, са направили непозволени 10 парични покупко-продажби. Близнаков сключвал контракт за заем сред кооперацията и жена си.

Той дал финансовите средства, за които знаел, че са добити от незаконна активност, за строителството на жилищна постройка в Сапарева баня и на къща за посетители – хотел в същия град.

Третото обвиняване против съпрузите е за укриване на налози. Явно сериозните финансови проблеми са натежали на Близнаков, който съгласно осведомени, в последно време е правил и други опити, само че безрезултатно.

Това изяснява и обстоятелството, че през днешния ден никой от живущите в блока не го разпозна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР