61-годишната сензация в тениса на маса Ни Ся Лиен, която

...
61-годишната сензация в тениса на маса Ни Ся Лиен, която
Коментари Харесай

61-годишна китайка започна с победа в олимпийския турнир по тенис на маса

61-годишната сензация в тениса на маса Ни Ся Лиен, която се състезава за Люксембург, за следващ път сподели, че възрастта няма по какъв начин да пречупи спортния дух и победи туркинята Сибел Атинкая с 4-2 в дуел от първия кръг на конкуренцията.

Лиен е родена през 1963 година в Шанхай, на 20 години става двойна международна шампионка, през 1991 стартира да се състезава за Люксембург и печели три европейски трофеи - през 1998 и 2002. Още на Игрите в Токио преди три години тя се трансформира в най-възрастния играч по тенис на маса в историята на Олимпийските игри, а в този момент тя продължава да разрушава върховете и визиите за спортно дългоденствие.



" След като дръпнах с 3-0, започнах да играя прекомерно внимателно, а тя нямаше какво да губи. Ето това е спортът. Надявам се във втория кръг да се получи прекрасен мач, само че ще дам всичко от себе си, ще се боря за всяка точка ", показа тя.

Във втория кръг тя съвсем несъмнено ще играе със международната №1.

Лиен въпреки всичко не е най-възрастната олимпийка в историята - този връх се държи от Оскар Шван. Шведът е на 72 години, когато на Олимпийските игри в Антверпен взима присъединяване в стрелбата по елен.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР