61-годишната Дорис Мирус е била на четири, когато родителите й

...
61-годишната Дорис Мирус е била на четири, когато родителите й
Коментари Харесай

Жена трябваше да плати за погребението на непозната

61-годишната Дорис Мирус е била на четири, когато родителите й се развели, като за първи път видяла татко си, когато била на 32. По това време той към този момент се е развел с втората си брачна половинка, която Дорис въобще не е виждала. Сега обаче тя би трябвало да заплати 2423,17 евро за погребението й.

„ Вечерта към 10 двама служители на реда ненадейно пристигнаха в къщата ми “, споделя дамата. Те й дали документ от градската администрация, в който пишело, че Ингрид, някогашната мащеха на Дорис, е умряла и в този момент Дорис би трябвало да заплати за погребението й.

Дорис намерила за необичайно да заплаща за жена, която даже не познавала, по тази причина наела юрист, с цел да ревизира дали е законно. Адвокатът проучил събитията по случая и открил, че законът на Бавария по отношение на погребението и погребалния бизнес разрешава на управляващите да задължат Дорис да заплати погребението.

Факт е, че доведените синове и доведените дъщери принадлежат към първа степен на роднинство във връзка с своя втори татко и мащеха. Следователно от тях може да се изисква да заплащат погребални разноски. В същото време биологичният татко на дете, който към този момент се е развел с тази жена, не би трябвало да заплаща нищо.

Така че Дорис въпреки всичко трябвало да поеме разноските. Тя решила да кремира някогашната си мащеха и да я погребе анонимно в гробище в Нюрнберг (Бавария) – това е най-достъпният вид от финансова позиция.

Подобна обстановка в живота на тази жена обаче към момента може да се повтори: 82-годишният татко на Дорис се оженил за четвърти път и в този момент тя има друга някогашна мащеха...

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР