61-годишен рецидивист обжалва присъда от 2 години затвор при строг

...
61-годишен рецидивист обжалва присъда от 2 години затвор при строг
Коментари Харесай

Рецидивист, въртял измами с гориво, жали присъда от 2 години затвор

61-годишен рецидивист апелира присъда от 2 години затвор при непоколебим режим, която бе постановена през октомври тази година от Районния съд във Велико Търново.

Наложеното наказване на Злати Х. е за машинация с на ниска цена гориво. Делото е прегледано по реда на кратко правосъдно разследване при което подсъдимият се е признал за отговорен и приел за правилни обстоятелствата изложени в обвинителния акт на Районната прокуратура в остарялата столица. След импортирана тъжба от бранителя на подсъдимия, за 7 декември е планувано дело в Окръжния съд в остарялата столица.

Злати Х. бе наказан за това, че в интервала от 6 февруари до 2 май тази година във Велико Търново е завлякъл А. Н., П. Т.,Д. Д. и Т. Й. с общо 2160 лв., представляващи заплатената за недоставеното гориво сума.

Той се представял, че е водач на товарен автомобил и разполага с 600 литра нафта, която продава по 1.20 лева за литър, че нафтата се намира на бензиностанцията в Горна Оряховица и ще я докара с бус, само че за това е належащо да му бъде авансово, само че без да има желание да извърши обещаното и с това предизвикал на А. Н. щета в размер на 720 лв..

На 1 април във Велико Търново, той въвел в подвеждане П. Т. като декларирал, че е водач на бензиновоз и че има остатък на нафта и бензин, които продава по 1.30 лева за литър. Злати Х. имитирал диалог по телефона, както и че ще издаде фактура от офис, който се намира в региона на „ Интерхотел “, като за задачата би трябвало да получи парите авансово, само че без да има желание да извърши обещаното. Така прибрал от П Т. сумата от 400 лв..

На 2 май в остарялата столица измамил Д. Д., че работи в „ пътното “ и от там можел да вземе 800 литра дизелово гориво на цена 1.30 лева за литър, че горивото е обезпечено от негов сътрудник, който чакал на бензиностанция в града. Дръзкият шарлатанин „ ужилил “ и Т. Й. като споделил, че би трябвало да издаде фактура от офис, който се намира в региона на паметника „ Майка България “ и поради това се постанова да му даде парите авансово, само че без да има желание да извърши обещаното, а с това му отмъкнал 1040 лв..

Обвиняемият е осъждан, живее в Добрич и няма непрекъсната работа и законни приходи. През февруари 2017 година решил да си набави парични средства посредством машинация, като посещава други обитаеми места в страната, където не го познават и се показва за локален гражданин, който предлага за продажба дизелово гориво и бензин, на занижени цени, без да има действително желание да извърши обещанията си.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР