607 от 1 613 секционни избирателни комисии са предали изборните

...
607 от 1 613 секционни избирателни комисии са предали изборните
Коментари Харесай

От ОИК-София съобщават за много сгрешени протоколи

607 от 1 613 секционни изборни комисии са предали изборните бумаги към този миг в София. Членове на 120 комисии регистрират протоколите към 7 ч. Все още няма предварителни резултати, систематизирани от Общинската изборна комисия, уточни ръководителят Полина Витанова:

" Извиква се 733 номер. Всичко върви умерено. Имаше малко повече комисии, които бяха с правилно попълнени протоколи, тъй че ситуацията продължава да е естествена, работна. Мисля, че е добре се оправяме! Все още нямаме междинни данни за това кои районни кметове печелят на първи тур ".

По-рано тази нощ Витанова заяви за редица неточности в протоколите, което забавя процеса по предаване:

" Продължават грешките в протоколите, само че ситуацията е естествена и спокойна. Всичко вътре протича обикновено. Няма никакви проблеми. Най-честите неточности са в разпределението по преференции на кандидатски листи. За всяка една кандидатска листа са отпечатани по 161 претенденти колкото са надлежно членовете на Общинския съвет. Само че не всяка кандидатска листа е записала 61 претенденти. Масово не го преценяват това нещо и има разпределена преференция на претендент, който е фиктивен в листата. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР