605 българи са декларирали доходи от над 1 милион през

...
605 българи са декларирали доходи от над 1 милион през
Коментари Харесай

605 българи са декларирали доходи от над 1 милион през 2021 г.

605 българи са заявили приходи от над 1 милион през 2021 година Става дума за физически лица, които са декларирали тези приходи пред Националната организация за приходите. Това демонстрират данните на Национална агенция за приходите, предоставени на „ Телеграф “. Броят на милионерите е със 165 повече спрямо 2020 година

605-те богаташи са заявили общо съвсем 1 милиард и 570 милиона лв.. За съпоставяне през миналогодишната данъчна акция 440 физически лица са заявили приходи от 2020 година на обща стойност 1 милиард и 204 милиона лв..

Най-много са милионерите в София – 346, следвани от Пловдив с 56, Варна с 44 и Бургас – 17 души, а минимум – по един, са в градовете Добрич, Силистра и Монтана.

47-годишен софиянец е заявил най-високи приходи – над 34 млн. лева, следван от мъж от Сливен с близо 29 млн. лева

Сред 10-те най-богати има една жена от столицата, която е заявила над 17 млн. лева приход за 2021 година

Не можем да кажем повече за лицето, заявило най-високи приходи за предходната година, защото дейностите, с които се занимава, са разнообразни - от произвеждане на медикаменти, придобиване и търговия на едро, търговия с акции и финансови принадлежности и други, показват от Национална агенция за приходите.

Преди няколко дни пък стана ясно, че 40-годишен аграрни производител е заявил най-високи приходи, получени през предходната година.

Той е оповестил приходи, възлизащи малко над 1,4 млн. лева, като е внесъл в период и налога върху тях, заяви Haskovo.info, цитирайки данни от офиса на Национална агенция за приходите в Хасково.

Земеделието и търговията са най-доходоносни, сочат данните за региона. Други такива действия са здравната помощ, производството на месо и месни артикули, както и производството на плодове и зеленчуци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР