6000 лева за пострадалото семейство от с. Костиево отпуска Община

...
6000 лева за пострадалото семейство от с. Костиево отпуска Община
Коментари Харесай

Община Марица отпусна 6000 лв. за семейството на загиналите в Германия

6000 лв. за потърпевшото семейство от с. Костиево отпуска Община Марица. По предложение на кмета на общината Димитър Иванов бе гласувана спомагателна точна в дневния ред на сесията на Общинския съвет, който с едноминутно безмълвие уважи паметта на починалото в Германия семейство Жилови.

„ Във връзка с нещастието, което сполетя наши поданици от с. Костиево, предлагам да бъде подкрепено фамилията, с цел да транспортира своите близки до родното място. С 6000 лв. от общинския бюджет можем да подкрепим околните на починалото в Германия семейство Жилови “, съобщи Димитър Иванов.

Съветниците единомислещо гласоподаваха дарението, с което роднините на Кънчо и Катя Жилови, чийто непрекъснат адрес е в с. Костиево, ще бъдат подкрепени.

По самодейност на кмета Димитър Иванов в администрацията на Община Марица е сложена кутия за дарения за семейство Жилови. Той първи остави персонални средства и изрече съболезнования на потърпевшото семейство.

На днешната сесия съветниците одобриха и актуализация на бюджета на общината за 2024 година, като отпуснаха спомагателни средства на ОУ „ Иван Арабаджията “ в с. Царацово за отделяне на площадка по извоюван от учебното заведение план за образование по сигурност на придвижването, както и за техническо съоръжение на КИЦ „ Малтепе “.

Успешно е действието на културно-информационния център на археологическия комплекс „ Малтепе “, като една от най-желаните дестинации за детски туризъм и неофициално обучение в област Пловдив. Това сочат данните в доклада на Програмата за ръководство на туризма през 2023 година. Той е привлякъл над 3000 деца като участници в трите просветителни пакета, които предлага. В поддръжка на развиването на туризма на територията на общината съветниците одобриха стратегия за 2024 година, като в нея съществена цел е повишение на привлекателността на Община Марица като туристическа дестинация. По този мотив общинското управление ще работи за благоустрояване на инфраструктурата, развиване на туристическите атракции и възстановяване положението и експонирането на културно-историческото завещание.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР