6000 лева ще получат близките на загиналото при пожар в

...
6000 лева ще получат близките на загиналото при пожар в
Коментари Харесай

6000 лева за близките на загиналото в Германия семейство

6000 лв. ще получат околните на починалото при пожар в Германия семейство. 

По предложение на кмета на общината Димитър Иванов бе гласувана спомагателна точна в дневния ред на сесията на Общинския съвет " Марица ", който с едноминутно безмълвие уважи паметта на починалото в Германия семейство Жилови. " Във връзка с нещастието, което сполетя наши поданици от с. Костиево, предлагам да бъде подкрепено фамилията, с цел да транспортира своите близки до родното място.

С 6 000 лв. от общинския бюджет можем да подкрепим околните на починалото в Германия семейство Жилови “, съобщи Димитър Иванов.

Съветниците единомислещо гласоподаваха дарението, с което роднините на Кънчо и Катя Жилови, чийто непрекъснат адрес е в с. Костиево, ще бъдат подкрепени. По самодейност на кмета Димитър Иванов в администрацията е сложена кутия за дарения за семейство Жилови. Той първи остави персонални средства и изрече съболезнования на потърпевшото семейство.

На днешната сесия съветниците одобриха и актуализация на бюджета на общината за 2024 година, като отпуснаха спомагателни средства на ОУ " Иван Арабаджията “ в с. Царацово за отделяне на площадка по извоюван от учебното заведение план за образование по сигурност на придвижването, както и за техническо съоръжение на КИЦ " Малтепе “. Успешно е действието на културно-информационния център на археологическия комплекс " Малтепе “, като една от най-желаните дестинации за детски туризъм и неофициално обучение в област Пловдив.

Това сочат данните в доклада на Програмата за ръководство на туризма през 2023 година. Той е привлякъл над 3000 деца като участници в трите просветителни пакета, които предлага. В поддръжка на развиването на туризма на територията на общината съветниците одобриха стратегия за 2024 година, като в нея съществена цел е повишение на привлекателността на Община Марица като туристическа дестинация. По този мотив общинското управление ще работи за благоустрояване на инфраструктурата, развиване на туристическите атракции и възстановяване положението и експонирането на културно-историческото завещание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР