6000 книги дарява Лили Иванова на изгорялата библиотека в родния

...
6000 книги дарява Лили Иванова на изгорялата библиотека в родния
Коментари Харесай

Лили Иванова дарява 6000 книги на изгорялата библиотека в Кубрат 


6000 книги подарява Лили Иванова на изгорялата библиотека в родния си град Кубрат, оповестява hotarena. Над 10 хиляди издания станаха на пепел, откакто пламъци обгръщат културната институция в сряда. Напълно погубен е детският отдел, а повече от два часа огнеборците гасят пожара, обхванал четирите етажа на вековната постройка.

В обява във фейсбук певицата разгласи, че с поддръжката на частни компании, благодетели, книжарница и футболен тим ще бъдат взети хиляди издания, с които да бъдат попълнени новите лавици в библиотеката.

„ С тяхна поддръжка ще бъдат закупени и дарени 6000 броя нови книги на детския отдел в град Кубрат. Всеки искащ да подари книги или средства може да се свърже с Народно читалище „ Св. св. Кирил и Методий – 1891″, град Кубрат, за контакт: 0898954090. С цялото си почитание и признателност, Лили Иванова “, написа титулуваната ни изпълнителка.

По първична информация повода за пожара е едно от осветителните тела, което провокирало късо съединяване. След това станало ясно, че електрическата апаратура на библиотеката не била ремонтирана от най-малко 60 години.

Лили Иванова е мощно обвързвана с библиотеката в родния си град, като преди две години подари книги от персоналната си сбирка. Дарените издания бяха от разнообразни браншове на знанието – художествена, световна, справочна, съвременна и друга литература. Сред творбите доминираха биографии на международни водачи и известни персони като Уинстън Чърчил, Маргарет Тачър, Лейди Даяна, Ангела Меркел, Петър Дънов, Христо Стоичков. Част от книгите бяха с подпис на певицата.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР