6000 изкачват Шипка за 3 март.6000 българи се очаква да

...
6000 изкачват Шипка за 3 март.6000 българи се очаква да
Коментари Харесай

6000 изкачват Шипка за 3 март

6000 изкачват Шипка за 3 март.

6000 българи се чака да се изкачат до паметника на връх Шипка за 3 март. Това предвижда шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов пред „ Телеграф “. Около 25 000 общо се чака да посетят исторически градове като Плевен, Русе и други места, където се провеждат празнувания.

Част от пътуващите ще употребяват услугите на туроператори, които провеждат транспорти до Шипка. Еднодневната екскурзия коства 60 лв., като цената е на човек и включва превоз от по-големите градове на страната до Шипка, преход и лидер. За съпоставяне преди 5 години цената на пътуването е била двойно по-ниска. Спрямо предходната година пък нарастването на цената на билета до Шипка е от 55 на 60 лв. на човек.

Хубаво е хората, които са по-трудноподвижни, да не разчитат на транспорта с рейс, защото всекидневно пътищата са затворени и дистанцията от село Шипка до паметника е към 15 км, което би трябвало да бъде изминато пешком.

Също по този начин на доста места в страната от разнообразни градове се провеждат походи до върха, като задачата е групите от всеки град да са по-големи.

Очаква се 99 на 100 от българите или над 200 000 да празнуват празника в страната, уточни Драганов. Много малко ще пътуват зад граница, добави той. Има възможност някои да посетят Одрин за шопинг, а други пък са възнамерявали екскурзия до Италия.

Ще има нашенци поради дългия уикенд и в спа хотелите. Семейният спа уикенд излиза към 1000 лв.. В същото време обаче не липсват искащи. В сумата е включен целият набор от артикули, които се оферират. Това са нощувка, прилагане на спа удобствата, изхранване и масаж по желание. Само настаняване със закуска на човек варива от 100 до 120 лв..
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР